OBLIVIO NERO DI TROIA

Apelacija: IGT Puglia
Vrsta grožđa: 100% Nero di Troia
Alkohol: 14,5%
Temperatura serviranja: 18-20 °C

Vino izuzetnog karaktera, dobijeno od “Nero di Troia” grožđa, autohtone sorte regije Puglia. Zahvaljujući neuobičajenoj jačini tanina koji su karakteristika ovog grožđa, Oblivio zahteva specijalnu maceraciju sa fermentacijom na 28 C, 90% u inoxu i 10% u bariku od francuskog hrasta. Ima intenzivnu aromu višnje i trešnje sa primesom začina. Odlično ide uz pečeno meso i stari sir.



PURPUREUS PRIMITIVO

Apelacija: IGT Puglia
Vrsta grožđa: 100% Primitivo
Alkohol: 15%
Temperatura serviranja: 18-20 °C

Vino od ručno branog grožđa iz tridesetogodišnjeg vinograda kontrolisanog prinosa sa teritorije “Gioia del Colle”. Termo regulisanu fermentaciju karakteriše duga maceracija. Nakon kraćeg perioda u francuskom bariku vino odležava u boci još 6 meseci. Intenzivno je voćno i začinsko, sa notama zrelog crvenog voća i vanile. Odlično ide uz pečeno meso, gulaš ili stari sir.



L’AUREUS CHARDONNAY

Apelacija: IGT Puglia
Vrsta grožđa: 100% Chardonnay
Alkohol: 14%
Temperatura serviranja: 12-14 °C

Kriomaceracija na temperaturi od 5C ručno branog grožđa. Blag pritisak i kontrolisana fermentacija na temperaturi od 14 C u inox tankovima i bariku francuskog hrasta. Potom sazreva u boci najmanje 3 meseca. Mekog ukusa, izuzetno balansirano, sa naznakama egzotičnih začina. Odlično ide uz ribu, morske plodove i sir.



RUBEO ROSE

Apelacija: IGT Puglia
Vrsta grožđa: 50% Nero di Troia 50% Bombino Nero
Alkohol: 12,5%
Temperatura serviranja: 12-14 °C

Kriomaceracija na temperaturi od 5 C. Blag pritisak i ekstrakcija nakon 5 sati, a potom kontrolisana fermentacija na temperaturi od 14 C u inox tankovima. Mekog i cvetnog ukusa, izuzetno sveže i mineralno. Odlično ide uz suši, sašimi, morske plodove i belo meso.



DUO BIANCO

Apelacija: IGT Puglia
Vrsta grožđa: 70% Chardonnay 30% Garganega
Alkohol: 13%
Temperatura serviranja: 12-14 °C

Fermentacija nastaje u inox tankovima na temperaturi od 16 C, nakon čega vino sazreva u bocama tri meseca. Ima začinsko cvetni ukus, sa primesom egzotičnog voća. Odlično ide uz ribu, morske plodove i belo meso.